Mitt reportoar

Tabellen under gir en oversikt over basisreportoaret mitt slik det er praktisert i bachelor-kurset BED-2020 Investering og finansiering. Dette er et kurs med ca 150 studenter årlig. I emnet har jeg vært opptatt å integrere IKT i alle fagets praktiske fasetter, også til eksamen.

Oversikt over teoretisk forankring til de ulike elementene i bachelorkurset Investering og finansiering (BED-2020)
Element i emnedesignet Teoretisk forankring
Integrering av regnearkbruk i faget Et sosiokulturelt læringsperspektiv. Intensjonen var å gjøre regnearkbruk til en kulturell og autentisk utvidelse av læringsmiljøet. Gjennom en slik tilnærming kunne IKT-bruken “tre tilbake” og den akademiske læringen  komme i forgrunnen.
Konstruktivt samsvar mellom hoved-elementene i emnet Kognitive perspektiver på læring. Læremidlene, læreaktivitet­ene og vurderingene ble koblet og balansert slik at det skulle bli mulig for studentene å oppnå det intenderte læringsutbyttet.
Fremme dybdelæring Kognitive og sosiokulturelle læringsperspektiver. Lærings­aktivitetene ble designet med det for øyet at de skulle utfordre studentene også på høyere ordens kognitive prosesser.
Fremme aktiv læring Kognitive og sosiokulturelle læringsperspektiver. Basert på et pragmatisk kunnskapssyn skaper studentene kunnskap (sammen) ved å engasjere seg (i mer eller mindre) autentiske praktiske aktiviteter der de bruker relevante artefakter.
Lesing av lærebok Behavioristisk og kognitive perspektiver på læring. Lærings­stoffet ble ordnet i sekvens basert på relativ kompleksitet. Regnearkoppgaver var imidlertid integrert i teksten for å oppmuntre til en mer aktiv tilnærming til arbeidet med læreboka.
Deltakelse på speilvendte plenums­forelesninger Alle tre læringsperspektivene: behavioristisk (‘the sage on the stage’); kognitiv (aktiverer studentene gjennom at de bruker egen PC i auditoriet); og sosiokulturelt (skaper et lærings­fellesskap gjennom faglige diskusjoner i plenum).
Se på videoer av interaktive mikro­forelesninger Behavioristisk og kognitive perspektiver på læring. Lærings­stoffet ble ordnet i sekvens basert på relativ kompleksitet. Videoene kunne imidlertid bli stanset og spolt fram og tilbake samtidig som regnearkoppgaver var integrert i mikrofore­lesningene for å fremme en mer aktiv tilnærming.
Bruk av interaktive regnearkbaserte oppgaver som gir individuell formative feedback til studentene etter behov Kognitive og sosiokulturelle læringsperspektiver. Lærerens kapasitet når det gjelder å tilby god individuell formativ feedback i store klasser er begrenset både verbalt og skriftlig. Mot en slik bakgrunn kan regnearkoppgaver som gir formativ digital feedback til en student om hvordan hun komme et skritt nærmere en god løsning, fungere som et godt supplement for en lærer.
Læringsfellesskap Et sosiokulturelt læringsperspektiv. I læringsfellesskap kan studentene hjelpe, oppmuntre og utfordre hverandre for å oppnå et større læringsutbytte. De som deltar i lærings­fellesskap kun utfordre den nærmeste utviklingssonen til hverandre og bruke hverandre som stillaser.
Obligatoriske innleveringer Kognitive (konstruktivt samsvar) og  sosiokulturelle læringsperspektiver (formativ feedback på løsningen og stillasbygging til eksamen).
Summative vurderinger Alle læringsperspektivene: sosiokulturelt (autentiske digitale eksamensoppgaver der studentene får lov til å bruke regneark); kognitiv (konstruktivt innrettet gjennom omfattende autentiske regnearkoppgaver); og behavioristisk (noen flervalgs-oppgaver er inkludert i eksamenssettet).

På refleksjonssiden «Fra lærerstyrt undervisning til studentstyrt læring» går det fram at undervisningsreportoaret mitt har et videre spenn enn det som går fram av tabellen over.