I dette punktet vil jeg underbygge nærmere at jeg har en vitenskapelig tilnærming til undervisningsoppdraget, undervising og læring. Jeg skriver nærmere fordi jeg mener dette også dokumenteres gjennom beskrivelsen av hvordan jeg har utviklet mitt arbeid kvalitativt over tid. Her vil jeg fokusere på hvordan jeg har arbeidet med å utvikle min egen kompetanse på en bred og systematisk måte, hvordan jeg har formidlet egen kompetanse i undervisning og læring bl.a. gjennom konferanser og tidsskrift, og hvordan jeg har arbeidet med produksjon og utvikling av undervisningsmateriell, modeller og læremidler ut fra et bevisst pedagogisk ståsted.
En oversikt over kurs jeg har fått kursbevis for å delta på, er dokumentert i min pedagogiske CV. I tillegg deltar jeg regelmessig på fakultetets egne pedagogiske forum, som er et lavterskel-tilbud og en møteplass for diskusjon av ulike pedagogiske utfordringer og tema, og som har eksistert i mange år. Årlig avholdes omtrent fem pedagogiske forum. Innimellom deltar jeg også på tilsvarende seminarer/forum arrangert av andre enheter ved UiT, så som i regi av Helped.
For meg har det dessuten gitt viktig påfyll å delta på en rekke nasjonale utdanningskonferanser, så som NOKUTs og Dikus, Læringsfestivalen ved NTNU, samt mer lokale som Fyrtårnkonferansen, Dialogkonferansen om ledelse av studieprogram, Digitaliseringsdagene mv., og ulike både eksterne og lokale workshops, seminarer og møter. Jeg har ikke ennå deltatt på europeiske eller internasjonale utdanningskonferanser, men skal snart reise på min første. Jeg har imidlertid besøkt universitet i utlandet, såsom i Birmingham og Aarhus, for å utveksle erfaringer og lære av hvordan de jobber med utvikling av undervisning for å fremme studentenes læring.
Jeg vil dessuten fremheve at en rekke av vervene og oppdragene som jeg jf. min
pedagogiske CV har innehatt, har vært verdifulle for utviklingen av min kompetanse. Dette er også en av grunnene til at jeg ofte takker ja til verv og oppdrag. Særlig vil jeg fremheve hvordan vervene som avdelingsleder og medlem av Studieutvalget har økt min kompetanse og forståelse for studiekvalitetsarbeid, samt arbeid med kvalitetsreformen og kvalifikasjonsrammeverket. Deltakelsen i ulike utvalg og arbeidsgrupper ved UiT har gitt verdifull innsikt i andre tanker og måter å arbeide på, og stimulert til refleksjon.
En oversikt over formidling på nasjonale konferanser og tidsskrift følger også av min pedagogiske CV.

I tillegg har jeg drevet med formidling i form av mindre formelle møter og sammenhenger som jeg har blitt invitert til eller vært vertskap for. I særlig grad har jeg delt erfaringer fra fakultetets begynnerkollokvieordning, som har spilt en stor rolle som et utgangspunkt for utviklingen av den såkalte mentorordningen ved UiT.[1] Det samme gjelder det digitale innføringskurset for førsteårs studenter som vi utviklet i sammenheng med fakultetets første fyrtårnprosjekt.[2]
Når det gjelder produksjon og utvikling av undervisningsmateriell, modeller og læremidler ut fra et bevisst pedagogisk ståsted, er det ikke rom for å gå hverken i bredden eller dybden. Jeg fokuserer på enkelte arbeider jeg har utviklet etter opprykket til førstelektor.[3] Jeg vil derfor igjen særlig fremheve det digitale læringsrommet jeg har utviklet i faget internasjonal privatrett, som allerede er omtalt. I dette faget har jeg dessuten utviklet både forelesningsmaterialet og seminarmaterialet fra grunnen av.[4]

I forbindelse med seminaret i arverett på 1. avdeling, har jeg utfra rollen min som avdelingsleder på 1. avdeling utarbeidet en praktisk seminaroppgave som går ut på at studentene ut fra et gitt faktum skal opprette et form- og innholdsmessig gyldig testamente i henhold til en fiktiv testators ønsker. I tillegg utformet jeg et tilhørende lærermateriale. I tilknytning til dette arbeidet tok jeg et kurs om opprettelser av testamenter. Siktemålet med oppgaven er å bidra til å gjøre undervisningen på avdelingen mer arbeidslivsrelevant. I tillegg har oppgaven til hensikt å imøtekomme noen av de forventninger ferske studenter gjerne har til jusstudiet og det arbeidet de har forestillinger om at de skal utføre som ferdig utdannede jurister, for å motivere dem videre på veien.

Sammen med min kollega Gunnar Eriksen har jeg spilt inn en video om krav til selvstendighet og kildehenvisninger ved skriving av arbeidskravet semesteroppgaven. I videoen tematiserer vi reglene som gjelder for dette, og fokuserer på hvordan studentene kan unngå feil av den typen vi regelmessig opplever at de gjør.
[1] Mer om min rolle i tilknytning til begynnerkollokvieordningen kan du lese om i profileringsdokumentet mitt som ligger under fanen Dokumentasjon i den digitale mappen jeg utviklet ifb med kurset i pedagogisk basiskompetanse: http://digitalmappe.uit.no/4klover23/.
[2] Mer om min rolle i tilknytning til det digitale innføringskurset kan du lese om i profileringsdokumentet mitt som ligger under fanen Dokumentasjon i den digitale mappen jeg utviklet ifb med kurset i pedagogisk basiskompetanse: http://digitalmappe.uit.no/4klover23/.
[3] Et utvalg av tidligere arbeider er dokumentert i den digitale mappen jeg utviklet ifb med kurset i pedagogisk basiskompetanse, se http://digitalmappe.uit.no/4klover23/dokumentasjon/.
[4] Alt undervisningsmaterialet er tilgjengelig i læringsrommet.