Skip to main content

Administratorrettigheter

Dersom du er toppadministrator i en installasjon har du tilgang til alle funksjoner i Fronter. For en stor installasjon (høgskole, universitet, fylke, kommune osv) vil det være få som har denne rettigheten. Typisk vil flere personer ha ulike administratorroller for begrensede deler av strukturen.

En må fra første stund planlegge hvordan en større løsning skal driftes. Hvis en legger opp til en sterk sentralstyring går utrullingen greit, men dette øker presset på toppadministratorer og gir ofte lite fleksibilitet lenger ned i organisasjonen. Legger en opp til en sterk desentralisering er det mer arbeid i utrullingsfasen og med opplæring av lokale administratorer, men dette gir fordelen av stor lokal frihet og lite supportbehov sentralt. Vi ser at mange høgskoler har lagt seg på noe midt i mellom avhengig av størrelse, geografisk spredning, lokale ressurser og hvor selvstendige avdelinger og institutter fremstår.

Det er spesielt behandling av brukere som må styres på en veldig tydelig måte. Ikke minst gjelder dette de installasjonene som har synkronisering av data mellom administrativt system og Fronter. Her skal i prinsippet alt ajourhold av opplysninger foregå i det administrative systemet, slik at brukerdata kun overføres til Fronter.

Ofte kan imidlertid behandling av opplysninger som gjelder ansatte være unntatt en slik synkronisering, og ajourholdet foretas i Fronter. Det finnes imidlertid installasjoner som behandler absolutt alle brukere i et administrativt system, slik at Fronter til en hver tid er oppdatert med korrekte opplysninger som navn, telefonnummer osv.